Archief van
Categorie: In Alaska

Terug in Nederland!

Terug in Nederland!

Gisterochtend zijn Jeroen, Sam en ik veilig aangekomen in Nederland, onthaald op Schiphol door familie en vrienden! Foto’s en filmpjes van de expeditie volgen snel op deze site.

Update 12 juni

Update 12 juni

Vanochtend zijn Wouter, Jeroen met Sam bij de lokale rangers langs geweest om de verklaring af te leggen. Wat allemaal goed is gegaan. Als het goed is zijn ze nu op weg naar het vliegveld waar ze zaterdagavond (lokale tijd) het vliegtuig zullen nemen naar Nederland waar ze maandag ochtend, als alles goed gaat met z`n 3en aankomen…
Wouter en Jeroen gaven aan dat ze er naar uit keken om weer terug te zijn en iedereen weer te zien!

Update 11 juni

Update 11 juni

Sam is veilig aangekomen bij Wouter en Jeroen in Talkeetna! Hij is vandaag met de helikopter opgehaald, heeft al met zijn familie kunnen bellen en is na een bord pasta gelijk gaan slapen net als Wouter en Jeroen die ook helemaal kapot waren. Morgen (hun vrijdag) zullen ze Sam vergezellen bij het afleggen van de verklaring bij de lokale Rangers.

Daarna zullen ze op zaterdag met z`n 3en naar het vliegveld gaan om weer richting Nederland te gaan. Op dit moment is het consulaat en het thuisfront van Sam druk bezig om te regelen dat Sam op dezelfde vlucht wordt geplaatst, maar dat moet vast lukken.

Wouter en Jeroen waren in ieder geval erg opgelucht en blij en zullen morgenochtend weer bellen.

Update 10 juni

Update 10 juni

Vanochtend is er weer telefonisch contact geweest met Wouter en Jeroen. Op dit moment zitten ze in Talkeetna te wachten totdat Sam, die nog steeds op de berg is, opgehaald kan worden om samen met hem terug te vliegen. De poging van de legerhelikopter om Sam en Joris op te halen is door het slechte weer uitgesteld. Ook kunnen de rangers helaas te voet Sam en Joris niet bereiken door het grote lawine gevaar.

Het wordt nu alweer ochtend in Alaska en de rangers zullen elk moment een nieuwe poging  doen als het weer het toe laat.

Update 8 Juni

Update 8 Juni

Weer een kort smsje vanuit Alaska;

We zijn op weg naar beneden! Hopelijk kunnen we vanuit het basecamp vanavond nog richting de bewoonde wereld vliegen en anders morgen. We bellen als we beneden zijn! Knuffel voor iedereen vanaf de witte berg.